Volle Evangelie Gemeente Enschede

Wie zijn we ?

We zijn een kerkgenootschap van mensen die Jezus hebben leren kennen en we willen een gemeente zijn zoals de bijbel dat aangeeft. Op de eerste en derde zondag van de maand komen we samen in het schoolgebouw 'de Triangel' in de wijk Stadsveld/Zwering. Jong en oud uit Enschede en wijde omgeving zijn lid van deze gemeente. We willen alles wat God te geven heeft volledig ontdekken, beleven en verkondigen. Daarom heten we 'Volle Evangelie Gemeente'.

De school waar we samenkomen
De school waar we samenkomen
Ontstaan van de gemeente

In 1968 zijn Henk en Ine Lijzenga begonnen met huissamenkomsten. Zij voelden zich geroepen in Enschede een gemeente te stichten, nadat in de opwekkingsbeweging van de jaren '60 hun eigen leven radicaal veranderd was, mede door het lezen van het blad 'Kracht van Omhoog'. Door evangelisatie en persoonlijk getuigenis groeide het aantal mensen dat deze huissamenkomsten bezocht. Dit leidde in 1971 tot de eerste bijeenkomst op zondagmorgen in het wijkcentrum Twekkelerveld. Er wordt leiding gegeven door een team van oudsten en een groep enthousiaste medewerkers. Binnen dit team was Henk Lijzenga tot zijn overlijden in 2001 de voorganger. Hierna hebben Henk en Lammie Boonstra de leidinggevende rol op zich genomen. Van 2009 tot 2016 was Hans Blaak de voorganger.

Henk Lijzenga - de eerste voorganger van de gemeente
Henk Lijzenga - de eerste voorganger van de gemeente
Contacten

We zijn een zelfstandige gemeente. We hebben contacten met verschillende andere Volle Evangelie Gemeenten. Naast de eigen medewerkers die op zondagmorgen spreken, nodigen we regelmatig gastsprekers uit.